Hothouse
Image default
Woning en Tuin

Gezellige woonkamer lampen

De woonkamer is vaak een gezellige, sfeervolle ruimte. De juiste verlichting kiezen voor je huiskamer is daarbij erg belangrijk. Maar wanneer weet je wanneer een lamp geschikt voor je woonkamer is? Wij begrijpen dat een keuze maken niet zo snel gaat. Dat is waarom we je graag wat handige weetjes willen geven.

Tafel hanglamp

De verlichting boven de eettafel moet goed gekozen worden. Het aller belangrijkste is: De uitstralingen van de verlichting en de tafel moeten niet te verschillend zijn. Een te afwijkende stijl voor de hanglamp is erg zonde. Daarnaast is het van belang de juiste grootte voor de lamp bij de eettafel te kiezen. Je eettafel hanglamp moet dus altijd aan deze twee eisen voldoen. Zo kies je altijd de juiste verlichting voor in uw woonkamer.

LED formule voor hanglampen

We zien nu dat heel veel lampen overgaan op LED. Kiezen voor lampen met een LED-formule is dan ook een goede keuze. Je denkt niet alleen aan het milieu met een LED-lamp. De energierekening wordt daarnaast ook lager. Ten slotte geeft een LED lamp tegenwoordig wat warmer licht. Er bestaan dus alleen maar voordelen aan LED.

Woonkamer plafondlampen

Het meest bekend zijn de originele ronde witte plafondlampen. Maar er bestaan nu veel meer verschillende plafondlampen. Nu zijn er bijvoorbeeld ook klassieke plafondlampen met decoratieve gouden blaadjes. Maar de originele witte ronde plafondlampen blijven het populairst. Hoe komt het dat deze nog steeds in trek zijn? Natuurlijk passen deze witte plafondlampen eigenlijk overal wel. Plafonnières geven door hun ronde vorm diffuus licht. Daardoor kan een kleine plafonnière een volledige kamer van licht voorzien.

Meer informatie over verlichting

Het is goed om over genoeg informatie te beschikken voordat je een lamp daadwerkelijk koopt. Hierdoor worden er minder snel fouten gemaakt bij het kopen van lampen. Gelukkig is er genoeg info te vinden over allerlei verschillende soorten lampen.

http://www.steinhauer.nl/lampen-verlichting/hanglampen