Hothouse
Image default
Muziek

Het gemak van online radio

Sinds een aantal jaar is er de mogelijkheid om radio te kunnen beluisteren via internet. Internet radio is iets helemaal van deze tijd en maakt het bereik van wereldwijde radio een stuk groter. Hele dag door zijn er uitzendingen op de radio en is er voor iedereen wat wils qua muziek of de onderwerpen die worden besproken op de desbetreffende zender. Vroeger ging dat een stuk anders met maar een handjevol zender en meestal maar één of twee keer op een dag een uitzending maakten. Nu door het gebruik van online radio zijn de mogelijkheden eindeloos en als luisteraar de mogelijkheid om wereldwijd radio te beluisteren.

Online radio is dus erg gestegen in populariteit de laatste jaren en daarom wordt er ook heel veel gebruik van gemaakt. Sinds de uitvinding van smartphones is de technologie veel sneller vooruit gegaan en is met het gebruik van applicaties het radio luisteren nog veel makkelijker geworden. Een persoonlijke radio in jouw broekzak is hier dus sprake van en je kunt op elk moment wanneer je verbinding hebt met het internet radio luisteren. Radio luisteren live is nu dus een mogelijkheid voor iedereen met een smartphone en/of tablet, maar ook op computers en tv’s is dit mogelijk.

Door middel van de browser te gebruiken op jouw computer, tablet of smartphone kunnen er door middel van streams radio worden geluisterd van over de hele wereld. Deze streams kunnen worden aangeboden door de radiozenders zelf, maar ook zijn er vaak derde partijen die de streams beschikbaar stellen. Door de ontwikkeling van internet radio is het zelfs mogelijk om Amerikaanse Country muziek te luisteren op een Amerikaanse zender. Rechtstreeks vanuit Amerika wordt dit door middel van een stream naar jouw apparaat verstuurd en je kan genieten van de muziek van andere landen.

Online radio blijft zich maar ontwikkelen en dat komt ook door het grootschalige gebruik van smartphones. Het wordt steeds makkelijker om radiozenders uit te zoeken die van heel ver komen en op deze manier kan je jouw horizon verbreden!

http://www.radioguide.fm/