Hothouse
Image default
Beauty en verzorging

Hoe behandelt men best acné?

Acné, in de volksmond ook wel jeugdpuistjes genoemd, is een vervelende aandoening. Het doet meestal geen pijn, maar het ziet er niet mooi uit en dat kan natuurlijk een negatieve invloed hebben op je zelfbeeld. Acné is gelukkig te behandelen zodat het sterk vermindert of zelfs helemaal weggaat. Maar hoe behandel je acné? Dat hangt eigenlijk af van de oorzaak van de puistjes en van je huidtype. Toch zijn er een paar tips die in alle gevallen efficiënt zullen zijn. Een goede, dagelijkse verzorging van de huid is van zeer groot belang.

Wanneer het gezicht en de hals niet dagelijks grondig gereinigd worden, zullen de huidporiën makkelijker verstopt geraken en dan ontstaan puistjes. ’s Morgens en ’s avonds voorzichtig reinigen met water is dus een absolute must en de eerste stap in de behandeling van acné. Daarnaast is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Bepaalde producten zijn meer geschikt voor een droge huid, terwijl andere net gemaakt zijn voor een vettere huid. Als je jouw huidtype kent, kan je een product uitkiezen dat afgestemd is op jouw huid. Het gebruik van te vette producten kan ook een negatief effect hebben waardoor misschien nog meer puistjes ontstaan.

Voor grondig advies over de behandeling van acné en voor een eventuele scrub of peeling, kan je terecht bij een schoonheidsspecialiste. Zij kan aan de hand van jouw huid bepalen welke behandeling nodig zal zijn om de puistjes onder controle te krijgen. Gezond leven, regelmatig reinigen, een goede behandeling en de juiste producten zullen je al een heel eind op weg helpen in de strijd tegen acné!

http://www.beautybizz.be/hoe-behandel-je-acne/