Hothouse

Kant en klare animatie of op maat gemaakte animatievideo?


Kant en klare animatie of op maat gemaakte animatievideo?

Als je graag een animatievideo wilt laten maken, dan heb je waarschijnlijk nagedacht over een kant en klaar ontwerp om de kosten zo laag mogelijk te kunnen houden. Maar is een kant en klare animatie wel zo effectief en voordelig? Een universeel format voor een animatievideo is natuurlijk sneller klaar voor gebruik. Daardoor zijn ze vaak ook wat voordeliger. Toch heeft een kant en klare animatievideo behoorlijk wat nadelen. Waarom? We leggen het je uit. Een kant en klare animatievideo kan niet aangepast worden aan de huisstijl van jouw bedrijf.

Het plaatsen van een logo is mogelijk, maar meer veranderingen kunnen er niet doorgevoerd worden. Dat betekent dat jij je doelgroep niet optimaal kunt bereiken omdat je een kant en klare animatie gewoonweg niet kunt “tunen”. Een animatievideo voor een kapperszaak kan dus hetzelfde zijn als die voor een timmerbedrijf. Dit komt omdat het scenario en het script een universele look hebben. Passend voor meerdere doelgroepen dus. Jouw kant en klare animatievideo is dus niet uniek en dat heeft direct invloed op het imago van jouw bedrijf of product.

Een unieke animatievideo wordt op maat gemaakt

Een kant en klare animatie wordt dus door meerdere bedrijven gebruikt. Grote kans dus dat de doelgroep jouw animatie al meerdere keren voorbij heeft zien komen. Het grote nadeel hiervan is dat kijkers zich afvragen wie de animatievideo heeft gestolen. Niet echt goed voor het opbouwen van klantenbinding dus. Een op maat gemaakte animatievideo zal dus niet voor een grote impact zorgen. Hoewel de kosten laag blijven, brengt een kant en klare animatievideo vaak ook geen tot weinig rendement op.

Dan kun jij je afvragen of het gebruiken van een dergelijke animatie wel echt een voordelige oplossing is. Bij Donker Media leveren we daarom altijd maatwerk op. Een op maat gemaakte animatievideo sluit geheel aan bij de uitstraling van het bedrijf of het product. Daardoor worden kijkers emotioneel geraakt en zijn ze sneller geneigd om tot actie over te gaan. Uiteindelijk is de impact van een maatwerk animatievideo dus vele malen groter en effectiever.