Hothouse
Image default
Gezondheid

Multivitaminen

Het is erg belangrijk om je dagelijkse behoefte aan vitaminen binnen te krijgen, helaas lukt dit niet elke dag om deze te halen uit groente, vis, vlees en fruit. Met name vegetariërs, kinderen en ouderen vormen een risico wat betreft tekorten. Gelukkig bestaan er preparaten die je naast je reguliere voeding in kan nemen om alles weer aan te vullen. Deze multivitaminen zijn een samenstelling van vitaminen, mineralen en andere essentiële grondstoffen die een perfecte aanvulling vormen op het voedingspatroon.

Omdat iedereen andere behoeften heeft zijn er voor verschillende doelgroepen verschillende supplementen ontwikkeld. Voor topvitamins tabletten geld er voor de tabletten dat goedkoop duurkoop is. Goedkopere varianten maken vaak gebruik van gesynthetiseerde grondstoffen die minder snel en effectief door het lichaam worden opgenomen. Het is dus aan te raden om voor de iets duurdere natuurlijke varianten te kiezen.

Vitamines zijn chemische verbindingen en zijn essentieel voor het goed werken van het menselijk lichaam. Per type vitamine verschilt de functie maar ze zijn allemaal onmisbaar voor een gezonde levensstijl. Vaak kan men vitamines terugvinden in diverse natuurlijke producten zoals vlees, vis, groenten en fruit. Er zijn ook vitaminen die door ons eigen lichaam worden gemaakt, vitamine D is hier een mooi voorbeeld van. Vitamine wordt aangemaakt onder de invloed van Uv-straling.

  • Vitamine A: huid, ogen en weerstand
  • Vitamine B: eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere vitamines, ze spelen vooral een rol bij het metabolisme en het zenuwstelsel
  • Vitamine C: ook wel ascorbinezuur genoemd, goed voor bindweefsel en de weerstand
  • Vitamine: goed voor het immuunsysteem en de opname van calcium en fosfaat in ons bloed
  • Vitamine E: bevordert de bloedsomloop, de opbouw van weefsel en beschermt cellen en celwanden.
  • Vitamine K: verbeterd bloedstolling en botstofwisseling. Verder speelt deze vitamine een belangrijke rol in het metabolisme.

Een multivitamine tablet, poeder of drankje bevat vaak meerdere vitaminen, daarnaast zitten er vaak ook veel mineralen zoals calcium, ijzer en fosfaat in.

http://www.topvitamins.nl