Hothouse
Image default
Gezondheid

Tom Boonen

De succesvolste Belgische wielrenner van de afgelopen tien jaar is met afstand Tom Boonen. De wielrennen brak in het jaar 2005 echt volledig door met overwinningen in  de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en het Wereldkampioenschap. Op slechts 24 jarige leeftijd had Tom Boonen dus al volledig zijn naam gemaakt in het wielerpeloton. Hoewel het voor Tom Boonen bijna onmogelijk was om dit hoge niveau in de jaren hierna te evenaren fietst hij nog steeds zijn overwinningen bijeen. Zo wist hij meerdere etappes te winnen in de Tour de France en ook wist hij Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen nog meerdere malen te winnen .

Toch kent de carrière van Boonen ook mindere tijden want zo werd Boonen meerdere malen positief getest op het gebruik van cocaïne.  Op 10 juni 2008 werd Tom Boonen voor het eerst betrapt op het gebruik van deze drug. Tom Boonen was namelijk tegen de lamp gelopen bij een dopingcontrole buiten de competitie om. Tom Boonen werd vervolgens uitgesloten van deelname aan de Ronde van Zwitserland en ook aan de Tour de France zou hij niet mee mogen doen.  Tot overmaat van ramp werd Tom Boonen in 2009 nog is betrapt op het gebruik van cocaïne. Toch is hij uit deze zware periode in zijn leven en profcarrière sterk teruggekomen.

Recentelijk kampt Tom Boonen echter met blessureleed. Gedurende de eerste etappe van Parijs-Nice kwam de Belgische wielrenner zwaar ten val en hij liep daarbij schade op aan het gewricht tussen het sleutelbeen en de top van het schouderblad. Jammer genoeg was dit geen blessure die genezen zou kunnen worden met natuurlijke supplementen maar was een medische ingreep noodzakelijk. Met rust en supplementen voor gewrichten kan de Belgische wielrenner starten met zijn revalidatie. Hoelang de revalidatie precies zal duren is tot op het heden helaas nog niet duidelijk. Laten we hopen dat deze fantastische wielrenner wederom sterk terugkomt.

http://www.oligo-pharma.nl/