Hothouse
Image default
Meubels

Cognackleurige eetkamerstoelen – zijn er nog rijkere kleuren mogelijk?

Ze zijn ‘hot’ en trendy en combineren elegantie met warmte. Natuurlijk gaat het dan om cognackleurige eetkamerstoelen. Dit is een kleur die in dit artikel even wat aandacht krijgt want het is absoluut geen standaardkleur. Je kunt het ook niet afdoen als een soort goudbruin. Cognac kreeg als kleur naam na de faam van een drankje dat in Frankrijk werd gedistilleerd. Deze ‘brandy’ kreeg in het glas namelijk een wel heel bijzonder scala aan tinten. Allereerst vielen de amberkleurige tonen op die gingen schakeren van licht- naar diep roodbruin. Het geeft aan dat de kleur cognac behoorlijk complex is. Wel is meteen duidelijk dat de kleur een warmte en een rijkdom weerspiegelt die, mits op een mooie manier gedoseerd, heel goed past in een interieur. Kleur die je dus niet alleen in een glas hoeft te schenken.

 

Bruin maar dan wel iets meer nog

Vooral cognackleurige eetkamerstoelen vinden gretig aftrek. Is het vanwege die raadselachtige kleur dat ze goed verkocht worden? Cognac is natuurlijk intrigerend met haar tinten van amber en honing. Als je goed kijkt zie je gouden tonen verschijnen. Dat gaat het goed doen bij een klassiek interieur. Het warme goud kan ook bij eclectische interieurs comfort en gezelligheid versterken. Cognac heeft een bruin spectrum dat van een lichte mahoniekleur naar een diep kastanjebruin trekt. Dat past dus goed bij historische interieurs met antiek meubilair. Cognac is niet gespeend van een zeker aards karakter door de donkere bruine tonen. 

 

Cognackleurige eetkamerstoelen, rood in het bruin

Wie wil er stoelen die een vleugje cotta, rood en roest uitstralen? Nou… cognac kan het juist daarom ook goed doen in industriële woonstijlen. Terra cotta, die roodbruine aardekleur, raakt de warmte van een cognackleur. Het zijn juist de roodachtige tinten die wat passie en levendigheid toevoegen aan cognac. Het gaat dus beslist niet om een neutrale bruine kleur en daarom zien cognackleurige eetkamerstoelen er ook zo uitnodigend uit. Hoe langer je naar een cognackleurige eetkamerset kijkt, hoe meer ook tonen van espresso en donkere chocolade opvallen. Cognac was toch bruin? Nee, dus ook het diepbruin van pure chocolade geeft nog een zweem van diepte aan een tint die nu trend lijkt bij eetkamerstoelen.

 

Cognackleurige eetkamerstoelen in de leervariant

Tot zover de kleur cognac in diepte bekeken. En dan over naar de vraag waarom in interieurontwerpen de kleur cognac wordt gekozen. Het staat buiten kijf dat met die kleur een gevoel van luxe en comfort versterkt wordt. Cognac heeft ook een liefdesverhouding met leer. Een cognackleurige leren bank of een cognac-stoffering van eetkamerstoelen geeft elegantie en nodigt uit te gaan zitten. Cognac is vrij makkelijk in kleurenschema’s in te passen en gek genoeg zelfs in de kleurenkaart van de Scandinavische woonstijl. Die is vrij koeltjes met grijze en naturelle kleuren en juist daar kan cognac een leuk contrast geven. Houd het dan wel bij een paar eetkamerstoelzittingen en sleep niet een grote cognackleurige vierzits-bank in je Scandinavische interieur.

 

Tijdloos kleurenspectrum van het bruin

Kiezen voor cognackleurige eetkamerstoelen is niet kiezen voor een trendy moment. Want de kleur heeft een enorme stabiliteit en tijdloosheid. Dat komt door de warmte van de ambertonen, de luxe van goud, de diepte van mahonie en de rust van de bruine tinten. Ben je geïnteresseerd in deze stoelen? Ga dan naar de website van Tomasso Tables!