Hothouse
Image default
Energie

Elektricien Vlaanderen nog op vakantie

Lekker een vakantiehuisje in Vlaanderen. Na een periode hard werken, daar eindelijk heen kunnen, om helemaal tot rust te komen. Dan kom je er bij het koken achter, steeds dat je de oven gebruikt de stoppen doorslaan en dit precies in je vakantie. Je kunt dit zelf oplossen of op laten lossen door elektricien Vlaanderen. Als je dit eerst zelf wilt proberen te gaan oplossen, zal je eerst het keukenapparatuur uit moeten schakelen. Dit kan door middel van de steker van de over uit het stopcontact halen. Hierna zul je de meterkast moeten gaan zoeken, om de doorgeslagen stoppen weer in te schakelen.

Stoppen doorgeslagen bij een bekend apparaat

Zijn de stoppen op vakantie doorgeslagen? Dat is natuurlijk heel vervelend, vaak kun je dit zelf gemakkelijk oplossen. Dit zijn de stappen die kunt doorlopen van het verhelpen van het probleem, als je al weet welk apparaat kapot is:

  1. Schakel het apparaat uit door middel van de stekker uit het stopcontact te halen;

  2. bekijk in de meterkast welke groep van de stoppen zijn doorgeslagen en schakel deze groep weer in;

  3. als alles weer is ingeschakeld, kun je het apparaat ook weer aansluiten in het stopcontact en het apparaat weer gebruiken.

 

Het kan voorkomen dat de stoppen gelijk weer doorslaan, dan kun je het beste een elektricien inhuren.

Stoppen doorgeslagen bij een onbekend apparaat

Het kan ook gebeuren dat de stoppen meerdere keren doorslaan maar waar je niet van weet, door welke apparaat dit komt. Je kunt dan heel lang gaan zoeken naar dat apparaat maar er is ook een snellere manier. De snellere manier is:

  1. Schakel de doorgeslagen groep uit, in de meterkast;

  2. trek de stekkers van de elektrische apparaten uit de stopcontacten;

  3. schakel de doorgeslagen groep weer in, samen met elektrische apparaten een voor een;

  4. door het een voor een inschakelen van de elektrische apparaten, slaan de stoppen gelijk door bij het kapotte elektrisiche apparaat.

Zo kun je er snel een gemakkelijk achter komen welk elektrische apparaat kapot is.