Hothouse
Image default
Auto

Meer zien met een achteruitrijcamera

Het is met een groot voertuig erg vervelend om achteruit te rijden. Grote voertuigen hebben een grote dode hoek waardoor het tijdens het veel moeilijker is om veilig achteruit te rijden. Er gebeurden vaak ongelukken met vrachtwagens omdat vrachtwagenchauffeurs niet wisten wat er achter hun vrachtauto gebeurde. Achteruitrijden in grote voertuigen is dus erg moeilijk en zorgt voor veel ongelukken
Om ongelukken en andere schade tijdens het achteruitrijden tegen te gaan is het mogelijk om een achteruitrijcamera te installeren. Een achteruitrijcamera neemt het grootste deel van de dode hoek weg waardoor het voor de bestuurder veel makkelijker wordt om veilig achteruit te rijden. Voor bestuurders van grote voertuigen is dit een heel groot voordeel, maar ook bestuurders van kleine voertuigen hebben er baadt bij als ze een achteruitrijcamera hebben. Bestuurders van kleine voertuigen kunnen blikschade voorkomen met een achteruitrijcamera en blikschade kost al snel duizend euro.
De reden waarom mensen nog geen achteruitrijcamera hebben is omdat achteruitrijcamera erg duur zijn. Een achteruitrijcamera set begint tussen de tweehonderd en de driehonderd euro. Maar een geavanceerdere achteruitrijcamera, zoals een achteruitrijcamera draadloos of een achteruitrijcamera waarmee je in het donker kunt kijken, is al snel vijfhonderd euro.
Het vervelende aan achteruitrijcamera’s is dat het niet mogelijk is om een waeco camera aan te sluiten op een monitor van orlaco. Als een monitor van orlaco dus goedkoper is dan bij de andere merken en een waeco camera ook, dan is het nog niet mogelijk om voor minder dan tweehonderd euro een achteruitrijcamera aan te schaffen. Alleen van Zwitserland maakt het mogelijk om hun camera’s en hun monitors aan te laten sluiten op de monitors en camera’s van andere merken. Van Zwitserland biedt een tussenstuk aan waarmee hun monitors en camera’s op alle andere merken kunnen worden aangesloten. Daardoor wordt de markt van achteruitrijcamera’s iets toegankelijker voor buitenstaanders.

https://www.vanzwitserland.nl/