Hothouse
Image default
Alarmsysteem

4 manieren om je buurt nog beter te bekijken

4 manieren om je buurt nog beter te bekijken

Aan het einde van een lange werkdag, is de laatste plaats waar jij en je buren willen zijn, een wijkwachtbijeenkomst. Nabuurschapsprogramma’s kunnen echter een belangrijke rol spelen in het verminderen van de criminaliteit.

Hoe verzoent u deze twee tegenstrijdige punten? Het begint met een wijkwachtvergadering die echt plezierig is. Hier zijn de vier beste manieren van slotenmaker Rotterdam waarop u uw buurtwachtmeetings kunt opfleuren om de gemeenschap veilig te houden en de bewoners te verenigen.

Breng professioneel advies in

Als u abonnee bent van onze beveiligingsblog, weet u misschien meer dan de gemiddelde persoon over het veilig houden van uw huis en buurt. Hoe dan ook, het kan erg handig zijn om externe experts in te schakelen om een ​​discussie voor uw vergadering te organiseren. Deze mensen hebben echte ervaringen te delen die mogelijk relevant zijn voor potentiële situaties in uw buurt.

Sommige experts om te overwegen om uit te nodigen, zijn:

  • Lokale politiebeambte. Vraag de officier om te praten over misdaadpreventie, veiligheidsproblemen in uw regio en nieuws met betrekking tot veiligheid in de gemeenschap.
  • Huisbeveiliging specialist. Een beveiligingsspecialist kan tips en trucs voor thuisbeveiliging, nieuwe technologie en services en beveiligingsimplementatie bespreken.
  • Staat bar vereniging spreker. Een wettelijke vertegenwoordiger kan aansprakelijkheden met betrekking tot de plaatsing van camera’s, rechtszaakpreventie voor kijkprogramma’s en wettelijke beste praktijken bespreken.

Wees bewust van de beschikbaarheid van mensen

De wijkwachtvergadering mag nooit meer dan een uur duren. Tussen werkschema’s, persoonlijk leven en gezinsleven is het misschien al moeilijk om tijd te vinden om elkaar te ontmoeten. Onthoud deze punten terwijl u een planning opstelt:

  • Wijzig de vergadertijden of -dagen zodat mensen met verschillende planningen de gelegenheid hebben om deel te nemen.
  • De frequentie van uw vergaderingen is volledig afhankelijk van uw buurtwaakteam en hun zorgen, maar typische programma’s kunnen maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks bijeenkomen.
  • Stuur het team van tevoren een e-mail met de agenda voor de vergadering, zodat deze opmerkingen of vragen gereed kunnen maken. Dit kan ervoor zorgen dat de tijd goed besteed wordt, omdat vergaderonderwerpen top of mind zijn.

Maak een dialoog

Maak waar mogelijk een zinvol gesprek. Mensen willen niet zitten en één persoon een agenda horen lezen voor een uur. Bereid in plaats daarvan relevante discussieonderwerpen voor, zoals lokale veiligheidsproblemen, nieuws van andere wijkwachtprogramma’s of tips voor nieuwe buren. Extra onderwerpen voor discussie zijn onder meer:

  • De veiligheid van kinderen
  • Misdaadafweermiddelen en veiligheidsmythen
  • Huidige veiligheidsstatus van de buurt
  • Ouderen bereik en veiligheid

Maak het leuk

Verander af en toe uw vergaderingen door community yard-verkopen, potlucks en game-avonden te hosten in plaats van een formele vergadering. Deze activiteiten verbreken niet alleen de monotonie, maar laten ook gemeenschapsontwikkeling toe. Betere kameraadschap zorgt voor een beter programma voor buurtbewaking.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam