Hothouse
Image default
Aanbiedingen

Een stapelbed voor ruimte!

Heeft u ruimte genoeg voor de wens van twee kinderen? Doordat er tegenwoordig steeds hogere huurprijzen zijn en minder aanbod komen families vaak minder snel aan de ideale woning. Dit kan bijvoorbeeld invloed hebben op de keuze voor een tweede kind wanneer er gewoon geen ruimte is in huis. Laat u wens echter niet achter door deze kleine obstakel. Met een stapelbed creëer je ruimte waar nodig zodat uw kind ruimte krijgt voor een toevoeging aan de familie. Het aanschaffen van een stapelbed heeft echter wel wat voorwaarden die hieronder besproken zullen worden zodat u zich kan focussen op een aanbieding van het stapelbed. 

Waar moet ik op letten? 

Voordat u een keuze gaat maken bij de stapelbedden outlet in de buurt is het van belang dat u met een aantal punten rekening houdt. De experts bij ons in huis verkopen al jaren alle soorten bedden waaronder een bed. Schroom u niet om gebruik te maken van de specialisten zodat u de beste keuze kan maken met een gerust hart. 

De eerste voorwaarden die een bed moet hebben is waarborging van veiligheid. Volgens de wetten in Europa moet het voldoen aan een internationaal keurmerk genaamd; EN-747. Dit keurmerk garandeert dat de basis van het stapelbed stevig is en aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet. U moet natuurlijk niet hebben dat uw kinderen tijdens eens stoeipartij verongelukken door een slechte constructie en vervolgens uit een stapelbed van metaal vallen. 

Het keurmerk is echter bedoeld voor de kwaliteit van de constructie en heeft dus niks te maken met bijvoorbeeld een optioneel hekje langs het bed. De mogelijkheid om uit het bed te vallen moet volledig ontnomen worden. Een ongeluk op vroege leeftijd kan trauma’s veroorzaken bij uw kind. U moet er niet aan denken dat een van uw kinderen zo uit het bovenbed valt na een onrustige nachtrust. De overheid heeft in overleg met producten besloten dat kinderen onder de 6 jaar niet gebruiken zouden moeten maken van het bovenbed om de veiligheid te garanderen. Tot het 6e levensjaar kan een kind moeite hebben met het concept van vallen en daardoor het gevaar niet inzien. 

Het volgende puntje ter attentie is de keuze van een bed. Indien mogelijk probeert u een keuze te maken in overleg met uw kinderen om zo de betrokkenheid te vergroten. Wanneer de kinderen zelf een keuze kunnen maken, althans mogen bijdragen in de beslissing, zal dit het enthousiasme rondom het stapelbed vergroten en het gevoel van geborgenheid stimuleren. 

De aankoop van een stapelbed 

Nu de wettelijke voorwaardes zijn besproken voor de aanschaf van een bed voor uw kinderen is het tijd voor de afmetingen en kwaliteit. Op het gebied van afmetingen wordt aangeraden om in gesprek te gaan met een specialist om zo kennis te vergaren. De specialisten zullen over informatie beschikken die u kunnen helpen bij de keuze. De voorwaarde voor een fijne nachtrust en een ontspannen gevoel in bed heeft bijvoorbeeld ook betrekking op de ruimte tussen het dak en het bovenbed. In de branche wordt een standaard afstand van minimaal 75 centimeter aangeraden om zo te voorkomen dat uw kind zijn of haar hoofd kan stoten. Wanneer een kind niet vrijuit kan bewegen tijdens deze beïnvloedbare jaren kan dit bijvoorbeeld trauma’s of angsten met zich meebrengen.