Hothouse
Image default
Woningen

Heeft iedereen propaangas?

Anelies en Herbert kochten enige tijd geleden een stuk land in Vlaams-Brabant. Tegelijkertijd is hun huis er en genieten ze de afgelopen vier maanden van de voordelen van het gebruik van ondergrondse gasopslagtanks. Tijd om te interviewen!

Waarom heb je gekozen voor brandstoftank als energiebron?

In ons vorige huis gebruikten we stookolie voor verwarming. Voor ons nieuwe huis hebben we een energiebron nodig die voor verwarming en kookvuur kan zorgen. Ik wil echt weer met benzine kunnen koken! Daarom vermelden we na de aankoop van bouwgrond alle voor- en nadelen van verschillende energieopties. Aangezien er geen aardgas op ons huis is aangesloten (te duur om te installeren), zijn onze laatste twee opties om stookolie of propaan uit de brandstoftank te halen. Na onderzoek via internet hebben we besloten om een ​​gastank te gebruiken.

Hoe was je eerste contact met een aardgasbedrijf?

Na het kiezen van een gastank kwam er een vertegenwoordiger van Gazbedrijf. Zohier legde ons alle informatie, voor- en nadelen, de volgende fase van het installatieproces, verschillende leverings- en betalingsmethoden uit … Na een goed gesprek werden we verkocht om samen te werken met Gazbedrijf en kozen we voor een ondergrondse gasopslag tank. Onze tuin.

Hoe kies je de positie van de watertank in de tuin?

Zohier heeft ons uitgelegd dat er veel wettelijke veiligheidsafstanden zijn voor het plaatsen van opslagtanks. De minimale afstand tot huizen, eigendomsgrenzen, openbare wegen, etc. Daarnaast werd ons ook verteld dat de vrachtwagenchauffeur niet te ver moet reizen (de luchtpijp kan 50 meter bereiken). Om praktische redenen hebben we ervoor gekozen om de brandstoftank zo dicht mogelijk bij de weg te plaatsen.

U heeft een ondergrondse gasopslagtank, waarom hiervoor kiezen?

In eerste instantie wisten we niet eens dat deze situatie bestond. We hebben eindelijk een keuze gemaakt met de tuinman zodat we het mooie uitzicht op onze tuin konden behouden! Op deze manier is de brandstoftank volledig geïntegreerd in onze tuin.

Wat is het installatieproces van de gastank?

We hebben ervoor gezorgd dat de tuinman aanwezig is op de dag van installatie. Vervolgens verwoestte hij de hele tuin en volgens de afspraak verliep de installatie soepel.

Hoe bestel je aardgasvoorziening?

We kozen voor een afstandsmeter. We hebben een apparaat in contact met de watertank in ons huis. Op dit apparaat kunnen we altijd het huidige gasniveau in de tank opvragen. Als de pijl onder de 30% komt, bellen we Gazbedrijf een nieuwe voorraad propaan. We hebben ook de mogelijkheid van automatische levering uitgelegd, maar dit lijkt niet effectief voor ons brandstofverbruik.

Sinds we vier maanden in dit huis wonen, is er een bevalling geweest. Het grootste voordeel is dat je niet eens aanwezig hoeft te zijn als de truck komt tanken!

Tot dusver hebben we het niet volledig gebruikt, omdat we het niet volledig hebben gerealiseerd en we hebben momenteel geen tijd om het te gebruiken. Het is goed om te weten dat deze situatie bestaat en dat ik vanaf nu regelmatig de website van Gazbedrijf ga bezoeken! Wij zijn in ieder geval zeer tevreden over de dienstverlening van Gazbedrijf en stellen voor dat u als energieleverancier samenwerkt met Gazbedrijf!

https://be.propenda.com/keyword/slaapkamer-winkels.html