Hothouse
Image default
Aanbiedingen

Website snelheid optimalisatie

website laten maken belgië

Website snelheid speelt een belangrijke rol bij searchmachineoptimalisatie . Het eerste deel van dit artikel introduceert het belang van websitesnelheid en de impact van traagheid van websites. Daarnaast worden de eerste twee stappen beschreven om de laadsnelheid van de webpagina te optimaliseren. Vraag opnieuw:

Beeldformaat optimaliseren

Gebruik het juiste bestandstype voor de afbeelding

Hieronder vindt u een overzicht van andere stappen die de snelheid van uw website kunnen verbeteren en optimaliseren.

Gebruik cache

Het gebruik van caching zorgt voor snellere laadtijden van webpagina’s. Een cache is een tijdelijke opslag die wordt gebruikt om bepaalde delen van een website of webpagina op te slaan. Daarom wordt niet elk deel van de webpagina elke keer uit de database opgevraagd, maar rechtstreeks vanuit de cache geladen. In een contentmanagementsysteem (CMS) is caching meestal heel eenvoudig in te schakelen. Als u heel vaak van webpagina verandert, is het belangrijk om de cache na de wijzigingen te wissen, zodat u de wijzigingen onmiddellijk kunt zien.

Voeg niet te veel plug-ins toe aan uw website

Website-plug-ins (of plug-ins) zijn eenvoudig te installeren, kunnen voor vele doeleinden worden gebruikt en zijn buitengewoon krachtig. Het gebruik van een groot aantal verschillende plug-ins op uw website zal de laadsnelheid van de webpagina aanzienlijk verminderen. Wees daarom selectief bij het gebruik van plug-ins en vraag altijd naar de impact op de snelheid van de website voordat u plug-ins installeert.

Het gebruik van sommige plug-ins voor sociaal delen zal ook de laadsnelheid van de pagina vertragen. Er is geen social sharing knop op je website, waardoor de mogelijkheid om content te delen via social media zeer beperkt is. Deze beperking is ook van invloed op SEO, omdat het regelmatig delen van inhoud via sociale netwerken een positief effect kan hebben op de positie van uw site in de resultaten van zoekmachines. Sommige CMS-platforms hebben ingebouwde mogelijkheden voor sociaal delen. Als u een plug-in voor sociaal delen aan uw website wilt toevoegen, lees dan gebruikersrecensies over laadsnelheid en algemene gebruikerservaring voordat u specifieke plug-ins gebruikt.

Gratis tool om de snelheid van de website te controleren en te optimaliseren

Om de snelheid van de website te testen en te verbeteren, kunt u verschillende gratis tools gebruiken. Google biedt een aantal krachtige tools waarmee u de laadsnelheid van webpagina’s kunt analyseren en optimaliseren.

Google Speed ​​Tool

Met behulp van deze tool kunt u de prestaties van de website analyseren. Daarnaast biedt deze tool advies voor het optimaliseren van de websiteprestaties en het optimaliseren van de mobiele versie van de website. De Google PageSpeed-tool kan zowel online als via een plug-in in de browser worden gebruikt.

Google Webmaster Tools

De webmastertools van Google zijn ideaal voor het optimaliseren van websites van zoekmachines. Deze tools kunnen ook de prestaties van de website weergeven, inclusief gegevens over de gemiddelde laadtijd van de pagina en duidelijke grafieken.Heeft u advies nodig bij het toepassen van website optimalisatie? Als onderdeel van een effectieve SEO-strategie adviseert ons team van SEO-experts u graag over de succesvolle toepassing van website-optimalisatie.

https://www.webdeveloper.today/2021/11/

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html