Hothouse
Image default
Bedrijven

Manieren om uw hond te helpen verkoelen tijdens de hete zomerdagen

U weet dat het een warme dag wordt als u wakker wordt en uw hond zwaar ligt te hijgen op de grond. Hoewel ze niet zo vatbaar zijn voor uitputting door hitte, kunnen honden toch last hebben van de effecten van extreme hitte op hun lichaam. Zeker op hete zomerdagen, waar de temperatuur tot boven de 30 graden celsius stijgt, zijn er enkele dingen die u kunt doen om uw hond koel en comfortabel te houden, zodat hij niet oververhit raakt.

Het goede nieuws is dat het nog even duurt voordat de zomer voor de deur staat. Maar dat betekent niet dat u u niet kunt voorbereiden op de hete dagen die komen gaan. Uw hond verkoelen kan op verschillende manieren. 

Voldoende water

Het eerste dat u moet controleren is het dieet van uw hond, met name de wateropname. Honden bestaan net als wij mensen voornamelijk uit water, dus ze hebben veel vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Zeker op warme dagen wanneer de hitte en vochtigheid wreed kunnen zijn, en vooral als er geen schaduw of airconditioning is in uw huis of werkruimte. Zorg er dus altijd voor dat uw hond de hele dag door voldoende vers water heeft (vooral voor en na het wandelen). U zou ook kunnen overwegen om om de paar uur ijsblokjes in hun water te doen en ’s nachts een ijspak onder hun bed of mandje te leggen – dit zal helpen ze helpen om lekker af te koelen.

Koelmatten

Naast de bovenstaande tips zijn er een aantal producten die speciaal op de markt gebracht zijn om uw hond te helpen verkoelen. Zo kunt u ervoor kiezen om een koelmat voor uw hond in huis te halen. Dit zijn speciale matten die voor heerlijke verkoeling zorgen bij lichaamscontact. Er komt dus geen water of elektriciteit aan te pas. Deze matten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat zowel uw kleine als grote hond een fijn verkoelend oppervlak hebben om op te kunnen liggen.

Verkoelende vesten en halsbanden

Als u merkt dat uw hond het gauw te warm krijgt tijdens het wandelen of uitstapjes, dan kunt u overwegen om een koelvest of halsband te kopen. Een koelvest is, zoals de naam al doet vermoeden, een vest wat de hond om zijn/haar middel draagt. Deze zorgt voor een fijn verkoelend effect direct op het lichaam. De halsband werkt hetzelfde als het vest, maar zorgt voor plaatselijke verkoeling om de nek van uw hond. Deze attributen, in combinatie met voldoende water, kunnen ervoor zorgen dat uw hond zonder oncomfortabele gevoelens de zomerdagen door komt!