Hothouse
Image default
Bedrijven

Rieten dak

Een rieten kap voor je huis; het ademt luxe en geeft je huis een werkelijk unieke en prachtige uitstraling. Waar een rieten dakbedekking vroeger nog wel iets was voor de armeren en hun huizen, zo is het tegenwoordig juist hartstikke hip in het luxere segment van de woningmarkt.

Bovendien zijn rieten daken tegenwoordig gelukkig ook een stuk brandveiliger. Waar het risico op brand vroeger altijd aanwezig was, loop je tegenwoordig eigenlijk niet meer risico dan met een meer reguliere dakbedekking van bijvoorbeeld dakpannen of beton. Er zijn namelijk in de loop jaren steeds meer ontwikkelingen geweest in de markt van de rieten daken die het tot een zeer veilige optie voor je huis hebben gemaakt.

Allereerst worden de meeste rieten daken tegenwoordig niet alleen nog maar van riet gemaakt. In veruit de meeste gevallen wordt gekozen voor een gecombineerde constructie van dakpannen en riet. De onderlaag van dakpannen zorgt voor stevigheid in het fundament van het dak en bovendien heeft dat ook geen invloed op het aangezicht van het dak. De dakpannen zitten namelijk netjes verborgen onder het riet.

Ook qua riet heb je tegenwoordig meer keuze. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor kunstriet. Dat klinkt natuurlijk als valsspelen maar er zijn wel een aantal voordelen aan kunstriet. Het is duurzamer dan gewoon riet, omdat het minder snel gaat verweren en bovendien heb je met kunstriet ook minder last van alg, schimmels en andere vegetatie zoals mos. Dat soort zaken zorgt er ook voor dat je dak sneller slijt, dus het is fijn als je dat meer kunt voorkomen.

Ook worden rieten daken, of het nu echt of kunstriet is, geïmpregneerd met brandvertragende vloeistoffen. Al deze constructies en maatregelen maken dat een rieten dak tegenwoordig net zo’n veilige optie is als een meer regulier dak van bijvoorbeeld alleen dakpannen of beton.

http://www.rietwerk.nl