Hothouse
Image default
Auto

Waar moet ik op letten als ik een auto wil leasen?

Het leasen van een auto voor privégebruik is in opkomst. Je hoeft geen hoge aanschafprijs op te hoesten en wordt bij schade of een defect aan de auto niet ineens geconfronteerd met reparatiekosten. In plaats daarvan weet je bij het aangaan van het leasecontract al wat je maandelijks kwijt bent aan je auto, over de looptijd van twaalf tot zestig maanden.

Lease auto zonder nare verrassingen

Toch kun je nog voor verrassingen komen te staan als je je tevoren niet verdiept in het leasecontract. Want de verschillen tussen leasemaatschappijen kunnen groot zijn. Normaal gesproken zitten reparatie en onderhoud, belastingen en verzekeringen in het contract. Pechhulp en vervangend vervoer kunnen in het leasecontract gedekt worden. Winterbanden zijn vaak niet in het standaardcontract opgenomen, maar kunnen soms als extra erbij genomen worden. Overige details kunnen echter nogal uiteenlopen van aanbieder tot aanbieder. Betreft de lease bijvoorbeeld een ‘kaal’ standaardmodel, heeft de aangeboden auto extra accessoires, kunnen die naar eigen voorkeur worden uitgezocht? Hoe lang loopt het contract? En ziet het ernaar uit dat je het maandbedrag gedurende die tijd zult kunnen betalen? Als je het contract moet verkorten omdat je ineens minder gaat verdienen, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. En hoe zit het met je eigen risico bij schade?

Maandbedrag niet zaligmakend

Sommige leasemaatschappijen stunten met lage maandbedragen. Maar als je de auto eenmaal hebt en je blijkt een buitengewoon kaal contract te hebben waardoor je alsnog veel geld kwijt bent door een hoog eigen risico, doordat nieuwe banden niet inbegrepen zijn of doordat je veel bij moet betalen als je eens een maand meer kilometers rijdt dan in het contract is vastgelegd, is de zekerheid van een vast maandbedrag zonder bijkomende kosten al gauw tenietgedaan. En dat was nu juist het grote voordeel van een leaseauto.

http://www.leaseautocentrale.nl/

Gerelateerde artikelen

Zorgeloos en veilig rijden in een Renault Trafic

Bedrijfsauto nodig? Denk eens aan leasen

Meer zien met een achteruitrijcamera