Hothouse
Image default
Woning en Tuin

Wat kan een beregeningspomp voor jou betekenen?

Er zijn verschillende soorten beregeningspompen. De grootte van die pomp hangt af van wat voor soort systeem het is. Is het een residentiële toepassing? Dan gebruik je meestal een kleinere pomp. Voor een gemeentelijk of een gemeenschappelijk gebied worden meestal grotere system gebruikt voor meerdere zones tegelijk. De meeste pompen vallen in een van de twee classificaties. Deze onderverdeling wordt gemaakt op basis van hun mechanica: centrifugaal en verplaatsing. Verdringerpompen zijn er in verschillende subcategorieën. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het verwerken van hoge viscositeit, en worden zelden gebruikt bij irrigatie. De enige uitzondering is het gebruik van kunstmestinjectoren. Deze mengen kunstmest met water dat wordt gebruikt voor irrigatie. Het is echter een indirect gebruik, dus we zullen ons in dit artikel niet concentreren op membraanpompen. Laten we eens kijken naar centrifugaalpompen. Deze pompen worden gebruikt bij irrigatie. Ook deze pompen hebben verschillende variaties.

Het gebruik van een beregeningspomp

Er zijn verschillende manieren waarop je een beregeningspomp kan gebruiken om water van de ene locatie naar de andere te brengen. Je hebt verdringerpompen, dompelpompen, turbinepompen en centrifugaalpompen. De centrifugale beregeningspomp komt het meeste voor. De juiste pomp kiezen hangt vaak af van de situatie en de voorkeur van degene die het irrigatiesysteem gebruikt. Voor veel mensen zijn de kosten een belangrijke factor. Het is ook belangrijk om een pomp te kiezen van de juiste maat om de klus te klaren.

De juiste maat

Hoe kies je de juiste maat beregeningspomp? Het is noodzakelijk om de benodigde waterstroom en de benodigde druk in te schatten. Deze twee eigenschappen zijn niet noodzakelijk met elkaar verbonden. Ze moeten afzonderlijk worden overwogen bij de aankoop van een pomp. Het meten van de benodigde stroom is misschien een onnauwkeurige wetenschap, maar er zijn richtlijnen en formules beschikbaar. Dit geldt vooral voor een nieuw beregeningssysteem, en is afhankelijk van de omgeving. Er zijn dus verschillende soorten beregeningspompen, en je moet nagaan welke behoeftes je hebt om de juiste te kiezen.