Hothouse
Image default
Auto's en Motoren

Zo vind je eenvoudig een voordelige autoverzekering

Ben je op zoek naar een verzekering auto? Of wil je graag overstappen naar een andere verzekeraar? Lees dan gauw verder want wij vertellen je waar je op moet letten om eenvoudig en voordelig de beste autoverzekering te kiezen.

Wat zijn de basis autoverzekeringen?

Online kun je je autoverzekering berekenen bij diverse verzekeraars. Zo heb je de mogelijkheid om te vergelijken en kies je eenvoudig de verzekeraar die het beste bij jou past!  Hoewel bij elke verzekeraar worden verschillende formules gehanteerd, is de standaard autoverzekering  bij elke verzekeraar hetzelfde. Allereerst is iedereen die met een auto de openbare weg opgaat verplicht om een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt alleen de schade die je voertuig aan/bij anderen veroorzaakt. Deze dekt dus niet je eigen schade. De tweede verzekering die je af kan sluiten is de Mini-omnium, deze dekt de schade door diefstal, brand, aanrijding met dieren, glasbreuk en natuurkrachten. De derde standaard verzekering is de full-omnium dekt, ook nog je eigen schade. Ga je een nieuwe auto kopen? Dan is dit een verstandige optie. Verder biedt elke verzekeraar nog verschillende dekkingen en aanvullende verzekeringen die je zelf kunt toevoegen.

Hoe bereken ik mijn autoverzekering?

Je kunt jouw autoverzekering eenvoudig in slechts vier stappen berekenen bij verschillende verzekeraars. Je vult de gegevens die hiervoor nodig zijn in, en de juiste premie wordt binnen enkele seconden voor je berekent! Allereerst voer je gegevens van het type auto, zoals het merk, het model en het serienummer in. Die informatie is nodig om te bekijken welke auto je wilt verzekeren. Vervolgens vul je in voor welke dekkingen je jouw nieuwe auto allemaal wilt verzekeren. Tot slot zijn er nog een aantal persoonlijke gegevens nodig om de premie te berekenen zoals je leeftijd, aantal schadevrije jaren en hoe lang je al een rijbewijs bezit. Voer je gegevens in en de berekeningsmodule berekent eenvoudig de premies bij diverse verzekeraars voor jouw autoverzekering. Je kan elke offerte in detail bekijken. Zo zie eenvoudig in één oogopslag welke de beste en goedkoopste autoverzekering voor jou is!

Van hoeveel verzekeraars kun je de premies van jouw autoverzekering berekenen?

Een autoverzekerings premie verschilt uiteraard per persoon. Want de verzekeraar kijkt voornamelijk naar de persoonlijke situatie aan de hand van je leeftijd, de voertuiggegevens, waar je woonachtig bent en het aantal schadevrije jaren om zo de premie te kunnen berekenen. Maar daarnaast beïnvloeden ook het bouwjaar, de cataloguswaarde en het vermogen van de auto de premie. Dus om een offerte met de meest correcte en scherpste prijzen te krijgen, is het van groot belang dat  je bij de berekening van jouw premie alle gegevens zo volledig mogelijk en correct invult. En krijg je de scherpste en meest correcte voor jouw persoonlijke situatie te zien.

Is het aan te raden om een autoverzekering te berekenen voor mij?
Het is zeker nuttig om jouw autoverzekering online te berekenen. Dat geldt voor zowel jouw eerste autoverzekering of als je op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering. Want zo bereken je snel en gemakkelijk de prijs van jouw verzekering. En het vergelijken van meerdere verzekeraars is geheel kosteloos en zonder verplichting. Heb je de juiste verzekeraar gevonden? Dan kun je direct jouw autoverzekering online afsluiten en bespaar je in de toekomst op jouw autoverzekering!