Hothouse
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een vierkante eetkamertafel?

Eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Rond, ovaal, rechthoekig maar ook vierkant. Wat zijn nu precies de voordelen van een vierkante eetkamertafel? Deze past bijvoorbeeld perfect in een wat kleinere keuken/woonkamer en is ook heel handig voor als je een gezelschapsspel wil doen. Op de website van Emob vind je prachtige vierkante eetkamertafels. We vertellen je er hieronder graag nog meer over.

Weinig ruimte een vierkante eetkamertafel is de perfecte oplossing

Misschien heb je in je woonkamer of keuken helemaal niet zoveel ruimte om er een tafel neer te zetten. Een rechthoekige of ronde eetkamertafel neemt uiteraard best behoorlijk wat ruimte in. Heb je die ruimte niet dan is een vierkante tafel de perfecte oplossing. Het voordeel hiervan is dat je deze eventueel met een zijde of kant van de tafel helemaal tegen de muur aan kan schuiven.
Er blijft genoeg ruimte over om aan te zitten, maar de tafel neemt zo veel minder ruimte in beslag.Daarnaast kan je er met gemak zes stoelen aan kwijt. Als je de eettafel vrij van de muur plaatst kan je er zelfs acht stoelen bij aan schuiven. Wil je graag wat inspiratie opdoen of wil je graag een paar voorbeelden zien? Kijk dan even op de website van Emob. Hier kan je allerlei voorbeelden zien en als je dat wil ook een vierkante eetkamertafel aanschaffen

Je zit wat dichter bij elkaar

In tegenstelling tot een grote rechthoekige tafel zit je bij een vierkant model eettafel wat dichter bij elkaar. De afstand is wat kleiner. Dit heeft als voordeel dat het veel gemakkelijker is om elkaar iets aan te geven. Stel dat je gaat gourmetten of de bakplaat op tafel zet,dan is het heel fijn dat je alles gewoon heel eenvoudig en gemakkelijk aan elkaar kan doorgeven. Speel je graag een spelletje zoals een bord of kaartspel ook dan is het prettig dat de afstand tot elkaar iets minder groot is. Op die manier kan iedereen goed bij de kaarten of bijvoorbeeld bij de pion of dobbelsteen.

Het geeft sfeer en gezelligheid

Een vierkante eetkamertafel geeft ook sfeer en gezelligheid. Dat je wat dichter bij elkaar zit betekend ook dat je elkaar recht in de ogen kan kijken Dit geeft ook een mooie gelegenheid voor wat meer en diepgaandere gesprekstof. Wellicht draagt het ook bij aan het wat langer aan tafel zitten met elkaar. In plaats van dat iedereen na het eten direct van tafel gaat. Dit zorgt voor meer sfeer en gezelligheid.