Hothouse
Image default
Webdesign

Website laten bouwen of zelf bouwen? Wat is verstandig?

Een website kost geld. Dat begint met het registreren van een domeinnaam. Het hangt van het webhostingbedrijf af hoeveel je exact betaalt. Bij het ene bedrijf kun je voor een kleine tien euro een domeinnaam registeren, terwijl je bij het andere bedrijf veel meer dient te betalen. Dat zijn niet de enige kosten. Aan alleen een domeinnaam heb je niet voldoende. Je zult ook een webhostingpakket moeten kiezen. Dat brengt kosten met zich mee.

Kosten website laten maken


Een website laten bouwen kost naast een domeinnaam en een webhostingpakket geld. Hoeveel je moet betalen hangt af van diverse factoren. Ten eerste is dat de website zelf. Ben je een ondernemer en wil je alleen wat informatie op je website plaatsen? Dan ben je enkele honderden tot een kleine duizend euro kwijt. Op een dergelijke website heb je een aantal informatieve pagina’s, een offerte pagina en een contact pagina. Meer heb je in principe niet nodig. Het is wel handig om een beheersysteem te kiezen, zodat je de website zelf altijd achteraf kunt aanpassen. Moet je de ontwikkelaar van de website telkens contacteren voor aanpassingen, dan kan dat duur worden.

Een eenvoudige website is niet heel duur, maar dat wordt anders als je een website wilt laten maken met veel opties. Hoe gecompliceerder het voor een ontwikkelaar is of hoe meer tijd hij of zij kwijt is, hoe duurder. De ervaring van een webdeveloper speelt ook een rol bij een website laten maken. Hoe meer ervaring zo’n persoon heeft, hoe duurder.

Een voordelige site


Waar kun je een ontwikkelaar vinden die voor weinig een site kan maken? Het is een veel gestelde vraag. Het is geen rocket science om iemand te vinden die dit voor weinig kan doen. Zoek op het internet en vergelijk de diverse webdevelopers met elkaar. Je zult binnen no time iemand vinden die een site voor weinig kan maken.

 

 

https://kmowebdiensten.be/diensten/website/