Hothouse
Image default
Auto

Bedrijfsauto nodig? Denk eens aan leasen

Ben je ondernemer en overweeg je de aanschaf van een of meer bedrijfsauto’s? Misschien zie je op tegen de hoge kosten van deze aankoop, of wil je niet ineens geconfronteerd worden met onverwachte reparatiekosten bij een aanrijding of defect aan je auto. Dan is een bedrijfsauto leasen misschien iets voor jou. Als je je auto of auto’s niet koopt, maar least, smeer je de lasten immers uit over een langere periode in plaats van in een keer een hoog bedrag te moeten betalen, en je komt niet voor onverwachte uitgaven te staan. Zeker voor een ondernemer kan die vastigheid heel prettig zijn.

Voordelen van leasen

Naast het pluspunt dat je vooraf weet welk bedrag je over welke periode gaat betalen aan je bedrijfsauto of bedrijfswagenpark, biedt leasen nog meer voordelen. Zo wordt je een hoop rompslomp uit handen genomen door de leasemaatschappij. Is er een defect aan de auto? Een telefoontje en de leasemaatschappij regelt de reparatie en een vervangende auto. Je hebt er geen omkijken naar en geen kosten aan. Ook het vervangen van de auto of auto’s is een kleine moeite. Zeker als je meer bedrijfsauto’s hebt en je je wagenpark wilt vernieuwen, is het fijn als je niet auto voor auto hoeft te verkopen en vervolgens nieuw aan te schaffen. En met een leasecontract kun je elke twee of drie jaar een nieuwe auto rijden.

Waar op te letten bij leasen

Bij het aangaan van een leasecontract is het wel zaak goed op te letten wat er precies wel en niet inbegrepen is. Tanken in het buitenland is vrijwel altijd uitgesloten uit het contract; ga je dus de grens over, dan is de brandstof voor je eigen rekening terwijl je in Nederland gratis tankt. Ook een overschrijding van het in het contract afgesproken aantal maandelijkse kilometers kan je op extra betaling komen te staan.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/