Hothouse
Image default
Woning en Tuin

Zelf een blokhut bouwen in de tuin

Leven met een krap budget mag niet het gevoel voor stijl en levensstijl dicteren. Daarom doen sommige mensen er alles aan om luxe artikelen in huis te halen. Sommige mensen besluiten zelfs om een ​​blokhut achter hun huis te bouwen. Dit kan ook door een specialist in het bouwen van blokhutten en tuinhuizen zoals De Hoeve Buitenleven in te huren om een ​​blokhut voor je te maken. Een zelfbouw blokhut is echter ook mogelijk. Als je je eigen blokhut wilt maken, kun je deze beste tips volgen om je hut met een beperkt budget te bouwen.

Maak gebruik van alle hulpbronnen

Als je al wat basiskennis hebt van timmeren, dan moet het niet moeilijk zijn om zelf een blokhut te maken. Op deze manier moet het maken van een blokhut geen moeilijke taak zijn door simpel gebruik te maken van alle beschikbare middelen. Laat de oude houten planken niet beschadigd raken door de regen. Ze zijn zeer goed bruikbaar om de wanden van de blokhutten te maken. Spijkers die oud maar nog bruikbaar zijn, moeten ook worden hergebruikt om geld te besparen. Een mooie balkon reling maken van het overgebleven hout van de cabine kan zelfs ook nog als je genoeg overgebleven middelen hebt.

Koop noodzakelijk materialen 

Hoewel de materialen in je huis er oud uitzien, kunnen ze nog steeds bruikbaar zijn. Dit is perfect als je voor een rustieke sfeer gaat. Gebruik de materialen echter niet als ze echt oud en nauwelijks bruikbaar zijn. Hoewel het belangrijkste doel van dit artikel geld besparen is, hoef je niet te kiezen voor materialen van lagere kwaliteit en de kwaliteit van de blokhut die gebouwd gaat worden op te offeren. Dit is geen goede keuze omdat die materialen niet lang meegaan. Als de materialen die je thuis hebt veel te oud zijn, moet je nieuwe kopen bij een winkel die je kunt vertrouwen. Vergeet niet om de prijzen te vergelijken van de materialen die in verschillende winkels verkrijgbaar zijn.

Maak een schoorsteen van imitatie steen

Sommige mensen willen genieten van het plezier en de warmte in hun hut door een schoorsteen te plaatsen. Voor schoorstenen zijn geprefabriceerde exemplaren een goede optie. Het verschil tussen een echte schoorsteen en de geprefabriceerde is zelfs voor ervaren bouwers nauwelijks merkbaar. Je kunt er eenvoudig een voor je hut kopen en uiteindelijk is de hut zo comfortabel als maar kan. De schoorsteen kan eenvoudig worden geïnstalleerd omdat deze al helemaal van te voren is vervaardigd..

Besteed verstandig je geld aan verf

Sommige mensen zullen je adviseren om de zaken serieus te nemen als het gaat om je buitenschilderwerk. Zorg ervoor dat je vooruit plant en geld uittrekt voor de beste verf die je je kunt veroorloven. In theorie zou je elke twee tot vijf jaar opnieuw moeten schilderen. Maar hoe beter de verf is, hoe minder vaak je het hoeft te doen. Zorg er daarom voor dat je verstandig je geld uitgeeft aan de verf. Je kunt een donkerdere verf krijgen die een grotere barrière biedt tegen het binnendringen van UV-stralen. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om natuurlijk ogende verf zoals lak te gebruiken om te voorkomen dat het hout beschadigd raakt terwijl de rustieke uitstraling behouden blijft.