Hothouse
Image default
Gezondheid

Zo werkt een intermittent fasting schema

Een lange periode niet eten (vasten) is een techniek die al sinds de geschiedenis wordt gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl. Door een periode niet te eten krijg je geen calorieën meer binnen en worden de opgeslagen vetten gebruikt om energie te creëren voor je lichaam. Intermittent fasting is een methode van vasten waar je niet een lange periode in een keer zonder eten gaat, maar verschillende periodes op lange termijn niet eet. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt en hoe je een schema voor intermittent fasting maakt. 

Hoe kan je beginnen aan intermittent fasting

Voor veel mensen kan vasten erg lastig zijn. Je lichaam is er niet aan gewend om een periode geen eten binnen te krijgen en de verleiding naar eten is groot. Daarom werd vroeger vasten gezien als een manier om je geest aan te sterken. Door de verleidingen van voedsel en de drang om te eten tegen te gaan word je meer gedisciplineerd. Daarnaast brengt het lichamelijk gezien ook nog veel voordelen met zich mee. Vasten is bijvoorbeeld een goede manier om vet te verliezen. 

Een intermittent fasting schema kun je op verschillende manieren invullen. De 16:8 methode is een schema waar je binnen een tijdvak van 8 uur voldoende calorieën binnenkrijgt en de andere 16 uur niets eet. Je mag alleen drankjes zonder calorieën drinken tijdens deze 16 uur. De tijdstippen kan je zelf kiezen. Ook heb je het 5:2 dieet, waar je 5 dagen per week normaal maar gezond probeert te eten en vervolgens twee dagen per week aanzienlijk minder eet. Op de vast dagen mag je helemaal niks eten en alleen vloeistoffen zonder calorieën drinken. 

Het laatste voorbeeld van intermittent vasten dat wij vaak zien is om de dag vasten. Deze methode werkt precies zoals de naam al zegt. 24 uur lang eet je helemaal niks, en krijg je niks binnen met calorieën erin. De andere 24 uur kan je gewoon een standaard dieet volgen. Deze manier van vasten wordt vaak toegepast op lange termijn omdat het gemakkelijker vol te houden is. 

Een sapkuur combineren met intermittent fasting

Een sapkuur is een methode om je lichaam even compleet te resetten. Het werkt als een soort detox waarbij alle gifstoffen uit je lichaam verdwijnen. Door deze kuur toe te passen tijdens de dagen dat je hoort te vasten combineer je dus 2 vliegen in één klap. Je kan zelf een schema invullen met welke dagen je van plan bent om te vasten en dagen waar je zelf van plan bent om te gaat eten. Verbeter op deze manier je levensstijl en leef op de meest gezond mogelijke manier. Op zoek naar een sapkuur? Bekijk het bezorggebied van Sapje en laat het thuisbezorgen.

https://www.sap.je/