Hothouse
Image default
Bedrijven

Creëer rust en stijl met landelijke woonaccessoires

 

Creëer rust en stijl met landelijke woonaccessoires

Je huis is nog altijd de plaats waar je tot rust komt. En dat gaat nog versterken met de jaren. Het leven wordt alsmaar meer hectisch en de nood aan rust wordt alsmaar groter. Het is heel belangrijk om je huis om te vormen tot een oord van gezelligheid waar je met je familie en vrienden kunt genieten. Landelijke woonaccessoires helpen jou hierbij. Maar wat verstaan we precies onder ‘landelijk’ en wat kun je zoal vinden? Hoe verwerk je ze in je huis? In dit artikel lees je er meer over.

 

Landelijk is gelijk aan rust?

Bij de landelijke stijl horen neutrale kleuren zoals bruin, beige en wit. Materialen als koper, hout, leer, steen en glas zijn perfect voor een landelijke wooninrichting. Het zijn wat we noemen ‘eerlijke’ materialen. Kunststof of schreeuwerige kleuren horen eigenlijk niet bij de landelijke stijl. De bedoeling is dat het geheel van je meubelen en accessoires een zekere rust en sereniteit uitstralen. Vloerkleden maken een belangrijk deel uit van je wooninrichting. Voor de landelijke stijl kies je dan ook best je vloerkleden in die stijl. Denk bijvoorbeeld aan dikke wollen vloerkleden. Beige en bruin of een combinatie hiervan zijn uitstekend voor een landelijke woning. En wat dacht je van een schapenvacht? Uiteraard past dit perfect bij het plattelandsgevoel.

 

Combineer je meubelen en accessoires.

Als je landelijke woonaccessoires en meubelen volledig op elkaar zijn afgestemd, krijg je een rustgevende woning. Denk voor je muurdecoratie aan houten lijsten of een houten muurpaneel. Kies voor een houten sculptuur, enkele rieten manden en mooie glazen vazen. Het zijn maar enkele voorbeelden uit de vele mogelijkheden. Ga niet te snel te werk en koop niet alles in één keer. Een gezellig landelijk interieur ontstaat beetje bij beetje. Je begint waarschijnlijk met de cruciale meubelen zoals tafels, stoelen, kasten en zitmeubelen. En daarrond ga je verder werken met accessoires. Zo wordt je woonkamer en tenslotte je hele huis mooi en stijlvol aangekleed. Rest jou alleen nog te genieten van de rust en de stilte die je landelijke huis uitstraalt.

https://www.nouvez.nl/