Hothouse
Image default
Huishoudelijk

#lifehack: Zo verlies je nooit meer je sleutels

We kennen allemaal wel iemand die altijd alles kwijt is. Sterker nog, grote kans dat jij zélf ook regelmatig je spullen kwijt bent. Onderzoek zegt namelijk dat jij ongeveer zes maanden van je levensduur actief aan het zoeken bent naar je spullen. Enorm vervelend,  zeker wanneer het je huissleutel betreft en jij jouw eigen huis niet meer binnenkomt. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ geven we je hier 5 handige tips om dit te voorkomen.

Technology for the win: sleutelhanger met GPS tracker

“Kon mijn sleutelbos maar praten”, denk je wellicht weleens. Dat zou je immers een hoop onnodig speurwerk voorkomen. Als je dat weleens hebt gedacht, dan zijn jouw gebeden inmiddels verhoord. Tegenwoordig zijn er sleutelhangers met een GPS trackers op de markt, waarmee jij jouw sleutels gemakkelijk opspoort door middel van je smartphone. Het werkt op basis van Bluetooth en hiermee kun jij jouw sleutelbos licht laten geven of een geluidje laten afgaan. Niet alleen ideaal in je nabije omgeving, maar ook als jij jouw sleutels bijvoorbeeld op een terrasje bent vergeten. Door middel van de GPS tracker weet jij precies waar je bos zich op dat moment bevindt. Zoals we al zeiden: technology for the win!

Een vaste plaats voor je sleutelbos

Een gemakkelijke oplossing is om je sleutelbos altijd op dezelfde plek te bewaren. Een voorbeeld hiervan is een sleutelrekje aan de kapstok. Op die manier weet je op het moment dat jij je sleutels kwijt bent direct waar je moet zoeken. In het begin zal het even wennen zijn om je sleutelbos gedisciplineerd op die plek te bewaren, maar voor de volhouder zal het veranderen in een automatisme. Zodoende zal je binnenshuis nooit meer je sleutels kwijt zijn. Dat scheelt alweer een slok op een borrel.

Niet alleen binnen

Wat geldt voor binnen, geldt nog sterker voor buiten. En nog een mooi bijkomstig voordeel; buitenshuis is het nog gemakkelijker ook. Immers, als jij je sleutelbos in een bepaalde jaszak bewaart of een vakje in je tas, kun je deze namelijk nooit kwijtraken. Want als het goed is, haal jij je sleutels uitsluitend tevoorschijn als je ze actief nodig hebt. Tot die tijd zijn ze veilig opgeborgen in die zak of dat vakje. Nooit meer je sleutels kwijtraken op die manier, diefstal uitgezonderd.

Hang iets zwaars aan je sleutelbos

Een oude maar gouden truc is om je sleutelbos te verzwaren. Ga maar na; een losse sleutel in je zak voel je niet, maar een bos met een zware hanger voel je altijd zitten in je zak. Hierdoor verklein je de kans dat je ‘m per ongeluk mee wast in de wasmachine, maar ook zal zo’n grote sleutelbos eerder opvallen als ‘ie uit je zak valt of als je ‘m ergens laat liggen. Een handige tip hiervoor is bijvoorbeeld een winkelwagenmuntje of een flesopener.

Alsnog je sleutelbos kwijt?

Bovenstaande tips zullen je helpen om de kans op verlies of kwijtraken sterk te verkleinen. Toch kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je alsnog met lege handen voor jouw voordeur staat. Tegen diefstal, bijvoorbeeld, kun je weinig doen. In dat geval is het raadzaam om je tot een betrouwbare slotenmaker te wenden. Met Lock Secure heb je altijd een betrouwbare slotenmaker in Rotterdam of een andere stad in de buurt, die jou binnen enkele minuten weer je eigen huis in helpt. Met de 24-uurs service weet je zeker dat je, op welk tijdstip dan ook, veilig je eigen huis weer binnenkomt.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam