Hothouse
Image default
Vakantie

Top 5 van beste wijnregio’s om te bezoeken in Portugal

Portugal is het meest westelijke land van Europa en ligt vlak naast Spanje op het Iberisch schiereiland. Portugal wordt vaak omschreven als het arme broertje van Spanje en is één van de oudste gereguleerde wijnregio’s ter wereld. Portugal heeft verschillende inheemse druivenrassen die bijdragen aan de brede waaier van wijnen die het land kent. Er zijn veel wijnstreken in het land die een aantal geweldige wijnen produceren.

Je kan best een auto huren voor je verplaatsingen tijdens je bezoek. Dankzij de autoverhuurdiensten zal je rustig blijven tijdens het reizen. Vergelijk hier autohuur in Portugal. Huurauto’s dienen afkomstig te zijn van goede autoverhuurdiensten, die je op een betere manier kan vergelijken.

Het vergelijken van autoverhuurdiensten is belangrijk om een auto te selecteren die het beste is voor je reis.

Top Wijnregio’s in Portugal:

Hier volgen enkele van de vele wijnstreken die geweldige wijn produceren en die je moet bezoeken.

Alentejo

Alentejo produceert enkele van de beste wijnen van het land. Alentejo bestrijkt bijna een derde van Portugal.

  • Deze regio heeft een zeer uitgestrekt en open landschap met zeer vruchtbare grond waar druiven groeien die zorgen voor een aantal van de lekkerste wijnen ter wereld.
  • Alentejo heeft milde winters met koele zomers die een niet al te rijpe of te zoete wijn opleveren.
  • Als je Alentejo bezoekt krijg je de kans om enkele van de meest gevierde wijnhuizen van Portugal te bezoeken.

Dao

De regio is vooral bekend voor het maken van de beste rode wijnen van het land. Deze streek is gevestigd rond de stad Visue.

  • Deze streek ligt ongeveer 200 meter boven de zeespiegel en is aan alle kanten omgeven door bergen.
  • Door de grote hoogte zijn de nachten koud, waardoor de wijnen langzaam kunnen rijpen met een goede aciditeit en een aroma dat je mond zal verwennen.

Dao heeft één van de oudste wijnproeverijen van het land met de naam Paco dos Cunhas De Santar.

Lissabon

Lissabon ligt direct aan de Atlantische Oceaan en je vindt er een grote verscheidenheid aan wijnen, want de regio produceert één van de grootste hoeveelheden wijn van Portugal.

  • De druiven in de wijngaarden aan de kust rijpen moeilijk door de omstandigheden.
  • Het oostelijke deel van de regio is beschut tegen de harde zeewind en is ook wat warmer.

Hierdoor kunnen de druiven goed rijpen en worden enkele van de lekkerste rode wijnen geproduceerd.

Algarve

De zuidelijkste regio van het land is gezegend met perfect weer om wijn van wereldklasse te maken. Het gebied is niet te warm of te koud. Men gelooft ook dat de Tartessiërs de eersten waren die in deze regio rond 2000 voor Christus wijn produceerden. De wijn die in deze regio wordt gemaakt is zeer alcoholisch, heeft een fruitige smaak en een vol karakter. Er zijn vele beroemde labels zoals Vida Nova, Monte da Casteleja en andere die enkele van de beste wijnen van het land produceren.

Madeira

Madeira is een prachtig eiland dat wijnen produceert die voor een zeer lange periode geweldig zullen smaken. Er is een zeer grote variëteit aan wijnen beschikbaar op Madeira. Of je nu van droge wijn houdt of van zoete wijn, je zal er een wijn vinden die perfect bij je past. De wijnen worden hier gemaakt van druiven die in diepe valleien, rijk aan organisch materiaal, worden geteeld.

Portugal is één van de oudste landen die een aantal geweldige wijnen produceren. Er zijn veel regio’s in het land die grote hoeveelheden wijn van wereldklasse produceren.

https://www.autoportugal.nl/