Hothouse
Image default
Woning en Tuin

​​Wat je moet weten wanneer je een rechthoekige trampoline wilt aanschaffen

Heb je er ooit over nagedacht waarom er verschillende vormen trampolines zijn? Er zijn ronde trampolines en rechthoekige trampolines. De ronde trampolines zijn in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Bij de rechthoekige trampolines is de keuze uit verschillende afmetingen minder groot. Zowel bij ronde als rechthoekige trampolines kun je ze in verschillende kleuren krijgen, op poten met veiligheidsnet of ingegraven met als keuze een veiligheidsnet.

Meer verschillen

De keuze in grootte is niet het enige verschil. Een rechthoekige trampoline is meer geschikt voor professioneel gebruik. Het geeft de gebruiker meer controle op de sprongen dan bij een ronde trampoline. Ook is de rechthoekige trampoline meer geschikt voor de oudere en de meer ervaren gebruiker. Een rechthoekige trampoline heeft namelijk een krachtigere veerspanning en een sterker frame dan een ronde trampoline. Hierdoor kun je veel hoger op een rechthoekige trampoline springen en meer speciale sprongen en kunstjes uitvoeren dan op een ronde trampoline. Op een rechthoekige trampoline gebruik je gemakkelijker het hele springvlak, omdat je gemakkelijker de zijkanten gebruikt tijdens het springen. Ook spring je minder snel op de beschermrand van de veren en je botst minder snel tegen elkaar aan. Let er altijd op dat de trampoline is gekeurd zodat veiligheid gegarandeerd is.

Jonge kinderen

Zoek je een trampoline voor jongere kinderen? Dan kun je een ronde trampoline beter overwegen. Jongere kinderen moeten meer hun balans zoeken en hun coördinatie nog beter ontwikkelen. Dat maakt dat de rechthoekige trampoline minder geschikt voor hen is, omdat deze soort trampoline de gebruiker hoger opgooit. Jongere kinderen beschikken domweg nog niet over het vermogen om zichzelf bij grote sprongen op te vangen, omdat zij lichamelijk nog niet zo ver zijn in hun ontwikkeling. Op een ronde trampoline kunnen jongere kinderen beter hun sprong corrigeren en daarom gemakkelijker terugkomen in het midden van het springvlak. Vaak gebruiken zij de trampoline spelenderwijs. Een ronde trampoline is beter geschikt voor spelenderwijs gebruik dan een rechthoekige trampoline.

Conclusie

Wanneer je een trampoline zoekt voor professioneel gebruik en voor de meer ervaren springer, is de rechthoekige trampoline zeer geschikt. Zoek je een trampoline voor het hele gezin? Dan is de ronde trampoline een betere keuze. De redenen hiervoor zijn al uitvoerig omschreven. Uiteraard blijft veilig gebruik het allerbelangrijkste!